The T-Residence was designed as a tropical modern family home, which benefits of its unique location on top of a hill with breathtaking ocean and jungle views of the southern Pacific coast of Costa Rica.

Though challenging steep terrain and limited building space, every room counts with great natural ventilation and amazing views, either to jungle and mountain or the Pacific ocean. The heart of the residence is formed by an open living and dining area, which connects through folding doors the sunny ocean view terrace with a shady mountain and jungle view sitting area.

The idea to form the floor plan as "T" and design all building parts not deeper than 5m, allows the T-Residence to take advantage of the natural ventilation system consisting of sea breeze during the day and cool mountain breeze starting in the evening.